Fotbollens grundläggande regler

Det är inte riktigt så enkelt med fotboll. Här är några grundläggande regler för fotboll, som utan tvekan är den mest populära sporten i världen och även känd som fotboll i olika regioner.

spelet

I ett typiskt spel tävlar två lag med 11 spelare på planen under fyra 15-minuterskvartar, ett på anfall och ett i försvar.

Varje halvlek har tre “time-outs” för varje lag, med 12 minuters paus.

Spelets syfte är att få in bollen i det andra lagets “slutzon” genom att antingen springa med den tills du blir tacklad eller skicka den till en lagkamrat som går mot målzonen.

Även om endast 11 spelare från varje sida är på planen samtidigt, består varje lag av 45 spelare. Den mest avgörande spelaren i varje lag är quarterbacken, som försöker styra spelet.

Downs

Downs är en del av spelet som ofta stör nya spelare och är ganska enkla att förstå.

Laget som är i besittning av bollen måste flytta bollen framåt minst 10 yards under förseelsen. Av denna anledning är längdlinjerna på fältet markerade.

Om de lyckas återställs tiden och de får ytterligare fyra nedgångar för att få ytterligare tio yards. De får fyra chanser, eller nedgångar, för att uppnå dessa tio yards.

Om det offensiva laget inte vinner dessa 10 yards på fyra nedgångar, kommer det defensiva laget att ta över och spela offensiv. Lag satsar ofta för ett field goal på fjärde försök eller skickar downfield till det andra laget för att vinna mark innan de förlorar matchen.

göra mål i amerikansk fotboll

Det slutliga målet med amerikansk fotboll, som praktiskt taget alla andra sporter, är att få fler poäng än motståndarna. När det gäller hur spelet uppnås går det så här:

Det finns en touchdown (6 poäng)

En touchdown görs när ett lag flyttar bollen över motståndarens mållinje eller när den fångas eller återhämtas i målzonen.

Målet i spel (3 poäng)

Ett lag kommer vanligtvis att utföra detta på fjärde försök om kickern är tillräckligt nära målzonen för att sparka bollen mellan upprättstående stolpar.

Extra poäng (1 eller 2 poäng)

En poäng görs efter en touchdown genom att sparka bollen genom stolparna (liknande konvertering i rugby). Andra gången du får in bollen i målzonen får du två poäng, men eftersom det är mer komplext väljer de flesta lag att bara få en.

Säkerheten kommer först (2 poäng)

Det defensiva laget kan få två poäng om en offensiv lagmedlem tacklas medan han bär bollen in i sin målzon.

Vi hoppas att den här handledningen har gett dig de nödvändiga resurserna för att bli en spelmästare. Fotboll, precis som alla andra sporter, har många fler regler och förordningar än de som visas här, men så länge du förstår hur spelet spelas och görs, bör du kunna njuta av och förstå det samtidigt som du fyller i tomrummen.